Prins de poliţişti în timp ce încerca să înşele o femeie prin metoda „accidentul”

Poliţiştii din Dej au reţinut un bărbat, depistat în timp ce primea bani de la o femeie înşelată prin metoda ,,accidentul”. Faţă de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Potrivit IPJ Cluj, un tânăr de 24 de ani, din judeţul Iaşi, bănuit de comiterea de înşelăciuni prin metoda „accidentul”, a fost depistat şi imobilizat de poliţişti vineri, 4 martie, în timp ce încasa 10.000 de lei de la o femeie de 63 de ani, din Dej.

„În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că persoana vătămată ar fi fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care şi-ar fi declinat o calitate falsă şi  i-ar fi adus la cunoştinţă faptul că fiica sa a provocat un accident de circulaţie cu victimă, iar pentru împăcare este necesar să achite suma de 10.000 lei. De asemenea, s-a stabilit că, în cursul aceleiaşi seri, cel în cauză ar mai fi încercat să înşele o femeie de 72 de ani, din Dej, prin aceeaşi metodă, solicitând 30.000 de lei” – informează IPJ Cluj.

Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. În 5 martie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Dej, iar în baza probatoriului administrat a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Activitatea poliţiştilor din Dej a fost sprijinită de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie