Primarul Emil Boc, la raport: Trebuie să dea seama în faţa Opoziţiei locale

Consilierii locali din coaliţia de guvernare – dar care în Consiliul Local Cluj-Napoca, fiind în minoritate, constituie Opoziţia -, solicită municipalităţii o informare publică asupra stadiului proiectelor asumate în acest an de consilierii PSD-ALDE, proiecte acceptate de către primarul Emil Boc pentru a fi realizate în acest an şi incluse în bugetul Cluj-Napoca pe anul 2018. „Solicităm public Primăriei Muncipiului Cluj-Napoca, un răpuns asupra proiectelor asumate de către PSD-ALDE pe anul 2018, proiecte acceptate de către primarul Emil Boc pentru a fi realizate în acest an”, cer cei cinci conslieri care constituie, la nivelul municipiului, Opoziţia.
Punctual, aceştia doresc să afle care este situaţia străzii Mărginaşă şi în ce etapă este proiectul de lărgire al acestei străzi, care este stadiul reabilitării bustului poetului Octavian Goga, ce s-a făcut pentru amenajarea zonei comerciale în jurul Cluj Arena (Parcul Mare), respectiv când va fi înlocuit şi reamplasat mobilierul stradal. Totodată aleşii locali din grupul PSD-ALDE cer lămuriri asupra stadiului lucrărilor ce vizează amenajerea parcărilor pentru motociclete/scutere/mopede. „Ne apropiem de luna iunie şi încă nu avem o variantă pentru aceste mijloace de transport care ar decongestiona traficul semnificativ”, subliniază aceştia.
De asemenea, consilierii municipali aflaţi în Opoziţie îi amintesc primarului Emil Boc de faptul că au solicitat îngrădirea parcurilor pentru copii şi implementarea unui sistem video de supraveghere, în vederea creşterii siguranţei copiilor. „Ce aţi făcut concret pentru această solicitare?”, îl întreabă aceştia pe edil, precizând că toate aceste proiecte au fost susţinute de către grupul PSD-ALDE şi acceptate de primar pentru a fi incluse în bugetul acestui an.
Totodată, reprezentanţii locali ai grupării politice constituite din PSD şi ALDE solicită un punct de vedere în privinţa Şcolii Iuliu Haţieganu, atrăgându-i atenţia edilului că proiectul privind suplimentarea spaţiilor de învăţământ ale şcolii este în discuţie de peste trei ani în Consiliul Local, iar părinţii şi reprezentanţii şcolii s-au săturat de promisiuni. „Sperăm că acceptarea proiectelor noastre nu a fost doar un exerciţiu de imagine al domnului Emil Boc. Vorbim de idei venite de la cetăţenii oraşului, realizarea acestora asigurând o mai bună calitate a vieţii în oraşul nostru”, arată consilierii Opoziţiei locale, adăugând: „Fiind aproape de jumătatea anului, am inclus doar o parte dintre proiectele PSD-ALDE, asumate de dumneavoastră împreună cu tot Consiliul Local, proiecte care sunt extrem de importante pentru comunitatea clujeană”, punctează aceştia.
A.S.

Articole din aceeasi categorie