Primăriţa din Chinteni, noua şefă a femeilor social democrate din Cluj

Lucia Suciu, primarul localității Chinteni, a fost aleasă președinte interimar al Organizaţiei de Femei social democrate (OFSD) Cluj. Lucia Suciu a mai deţinut această funcţie la începutul activităţii sale în PSD, mai exact între anii 1995-1996. Unul dintre obiectivele primăriţei din Chinteni este ca, din această poziţie, să îşi îndemne colegele să candideze la alegerile următoare, astfel încât la final, 50% dintre primarii din judeţul Cluj să fie de sex feminin.

“Este o nouă provocare pentru mine deşi, dacă privim puţin în trecut, şi între 1995 şi 1996 am ocupat această funcţie, atunci fiind însă la început de drum în PSD. Este o provocare căreia sunt convinsă că îi voi face faţă cu succes. Vreau să subliniez că avem un număr foarte mare de doamne primar, viceprimar, consilieri locali, la nivelul judeţului Cluj şi sunt convinsă că împreună vom forma o echipă puternică, ce va aduce un plus de valoare PSD.

Vom începe cu crearea organizăţiilor OFSD de la nivelul fiecărei comune din judeţul Cluj, oraşe, municipii, va fi o analiză vizavi de activitatea fiecărei organizaţii”, a declarat Luciu Suciu pentru Făclia de Cluj.

Primarul localităţii Chinteni mai subliniază că alături de colegele sale, îşi doreşte să se implice în cât mai multe proiecte.

“Nu îmi privesc colegele de pe poziţia de şef, ci mai degrabă îmi doresc ca fiecare să vină înspre această organizaţie cu sufletul deschis ca să realizăm cât mai multe proiecte. Ne vom implica şi în domeniul social, vrem să avem o colaborare bună şi cu Organizaţia de Tineret, de asemenea, vrem să fim un sprijin real şi pentru colegii de la nivelul judeţului, iar eu, pentru că deţin de aproape 20 de ani funcţia de primar al comunei Chinteni, îmi voi îndemna toate colegele să fie pregătite pentru alegerile care urmează. Sunt convinsă să vor fi foarte multe doamne pe acele liste, fie că discutăm despre municipii, oraşe, fie că discutăm despre comune, iar la final, atunci când vom trage linie, m-aş bucura să văd că 50% dintre primarii din judeţul Cluj sunt de sex feminin”, a mai spus Lucia Suciu.

În România, la sfârşitul anului 2017, existau 138 de comune cu femei primari. Lucia Suciu este una dintre cele mai longevive primăriţe, însă în capul listei se află Elisaveta Tudose, care a condus Primăria comunei Coşeşti, judeţul Argeş, vreme de trei decenii.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie