Primăria municipiului Turda începe curăţenia de toamnă

Municipalitatea turdeană va derula pe tot parcursul lunii octombrie o amplă campanie de ecologizare şi conştientizare a populaţiei în privinţa respectării legii privind protecţia mediului.

Astfel, începând de astăzi, Primăria alături de toate serviciile şi instituţiile abilitate (PRIVAL, Poliţia Locală, Domeniul Public, SVSU şi Direcţia de Asistenţă Socială) vor derula acţiuni în teren în toate zonele cu deşeuri identificate. De asemenea, vor fi curăţate spaţiile verzi şi vor fi efectuate deratizări pe tot domeniul public al municipiului.

În cadrul acestei campanii va avea loc şi o acţiune de curăţare a rigolelor pe străzile Gh. Dima şi Cocoşului, zone identificate ca prioritare pentru a se evita acumulările de apă în sezonul care urmează. Străzile vor fi curăţate integral, iar rigolele vor fi desfundate pe întreaga lungime a străzilor. Prima acţiune de acest fel va avea loc luni, 9 octombrie, începând cu ora 08.00, pe strada Gheorghe Dima. ‘’Anunţăm cetăţenii că toate zonele în care se va interveni vor fi monitorizate video permanent. Atragem atenţia asupra faptului că supravegherea se va face cu maximă seriozitate, iar cei care mai aruncă gunoaie pe spaţiul public riscă o amendă cuprinsă între 25.000 şi 50.000 de lei, conform OUG 195/2005, privind protecţia mediului. Pentru că ne dorim un oraş curat, vom depune toate eforturile necesare pentru ca populaţia să înţeleagă cât de importantă este responsabilitatea faţă de mediu şi faţă de tot ceea ce ne înconjoară. Fiecare dintre noi trebuie să punem umărul la a păstra frumos tot ce avem şi să nu mai permitem sub nicio formă actele de vandalism sau de nepăsare. Adresăm public rugămintea ca locuitorii să se alăture acestor demersuri şi să respecte regulile care vor fi impuse. Pe parcursul acestei campanii, vom informa permanent populaţia cu privire la activităţile desfăşurate şi locaţiile vizate’’, a arătat municipalitatea turdeană.

C.P.

Articole din aceeasi categorie