Primăria Municipiului Gherla, preocupată de soarta şcolilor din localitate

În ultimii ani, în municipiul Gherla s-au excutat multe lucrări de modernizare a unităţilor de învăţământ.  Însă, sunt clădiri care în prezent găzduiesc şcoli şi care au fost retrocedate proprietarilor.

Aşa este cazul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” (revendicat de Biserica Greco-Catolică) şi al Liceului Tehnologic (fosta Şcoală de Arte şi Meserii). În ceea ce priveşte ultima instituţie, clădirea din centrul oraşului se află în stare de degradare. Edilii urbei, la începutul acestui an au montat în faţa clădirii un… tunel, pe trotuar, pentru a proteja pietonii de o eventuală tragedie. Bucăţile de piatră cad ca şi frunzele de pe copac. Până în prezent trecătorii prin zonă au fost doar avertizaţi prin afişe mari, dar acum ei sunt apăraţi de un „tunel” de lemn. Măsură luată de Primărie, pentru a preveni accidentele. Siguranţa cetăţeanului este mai presus de orice.

Având în vedere că proprietarii clădirii care adăposteşte Liceul Tehnologic nu au efectuat nici o reparaţie de când au intrat în posesia obiectivului, administraţia locală pune piciorul în prag şi preia rezolvarea problemei (care persistă de peste 20 de  ani). Mai precis, Primăria Municipiului Gherla urmează să cumpere corpul de clădire din Piaţa Libertăţii, unde funcţionează această şcoală cu vechi tradiţii în învăţământul local (ani de-a rândul aici s-au perfecţionat în cinci meserii mii de elevi!). Achiziţia este estimată la suma de 1.400.000 lei, din care ar urma să se plătească în 2018 suma de 1.000.000 lei. Desigur, cu asta nu se încheie totul, fiindcă vor urma lucrările de reabilitare, care vor costa, de asemenea, sume enorm de mari.

În acest an edilii oraşului au anunțat că vor mai realiza şi alte investiţii la unităţile de învăţământ.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie