Primăria Chinteni primeşte peste 16 milioane de lei, pentru trei proiecte finanţate prin MDRAPFE

Primăria Chinteni a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei contracte privind proiecte finanţate prin Ministerul Dezvoltarii Regionale,Administratiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), care vizează dezvoltarea comunei. Potrivit primăriţei, Lucia Suciu (foto), suma totală finanţată prin cele trei proiecte se ridică la peste 16 milioane de lei.

Cele trei proiecte care au primit finanţare sunt „Construire şi refacere poduri în localitatea Chinteni, Macicaşu şi Săliştea –Veche”, „Sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere cu staţie de epurare în localitatea Săliştea Veche”, şi „Modernizare stradă de sub pădure şi strada din deal în comuna Chinteni”.

Primul proiect, cel privind construirea şi refacerea podurilor din trei localităţi ale comunei are o valoare de 5.445.224,27, la care se adaugă cheltuielile neeligibile (473.497,76 de lei), astfel încât valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 6 milioane de lei. Suma finanţată prin MDRAPFE pentru cel de-al doilea proiect menţionat, privind canalizarea din Săliştea Veche, este de 4.752.455,96 de lei. La aceasta se adaugă cheltuieli neeligibile în sumă de 413.257, 04 de lei, valoarea totală a investiţiiei fiind de 5.165.713 de lei. Cel de-al treilea proiect vizează modernizarea a două străzi din Chinteni. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 6.240576 de lei, suma finanţată prin MDRAPFE fiind de 5.996.318 de lei. Cheltuielile neeligibile ale acestui proiect se ridică la 244.258 de lei.

Potrivit primarului comunei, Lucia Suciu, au fost făcute deja demersurile în vederea demarării celor trei proiecte, primăriţa exprimându-se speranţa că lucrărilor vor putea începe anul viitor. „Licitaţiile aferente celor trei proiecte au fost deja lansate pe SEAP. Dacă nu întâmpinăm dificultăţi, respectiv dacă licitaţiile decurg fără probleme, la începutul anului viitor se pot încheia contractele privind începerea lucrărilor”, arată primăriţa din Chinteni.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie