Prima ediție a Săptămânii Geodeziei Românești, la USAMV Cluj-Napoca

Peste 200 de geodezi, specialiști în managementul informației spațiale, evaluarea proprietății și geomatică, din aproximativ 10 țări, participă, în perioada 23 – 28 septembrie, la prima ediție a Săptămânii Geodeziei Românești – cea mai importantă manifestare a comunității profesionale din domeniu, organizată de Uniunea Geodezilor din România (UGR) și găzduită de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

La eveniment și-au anunțat participarea și președintele Comisiei 3 a Federației Internaționale a Geodezilor (FIG), prof. Hartmut Muller, președintele onorific al FIG, prof. Chryssy Potsiou, vicepreședintele FIG, dr. Orhan Ercan și prof. Ralf Schroth.

Conform programului anunțat de USAMV, între 23 și 26 septembrie vor avea loc workshop-ul Comisiei 3 FIG, cu tema  “Advances in Geodata Analytics for Smart Cities and Regions”, întâlnirea anuală a comisiei, dar și o expoziție de tehnologie dedicată furnizorilor de servicii de profil (în 26 septembrie), iar între 26 și 28 septembrie se vor desfășura lucrările Conferinței Internaționale  a USAMV Cluj-Napoca „Life Sciences for Sustainable Development”, secțiunea “Geodesy, Geomatics and Property Valuation”.

”Este cel mai important eveniment al comunității geodezice care va avea loc anul acesta în România, cu participare internațională. Vor avea loc sesiuni tehnice ale UGR și ale Comisiei 3 FIG, dar și workshopuri și dezbateri pe teme diverse din sfera geodeziei. De asemenea, în această săptămână va avea loc și o expoziție tehnică, unde firme din sectorul privat vor prezenta ultimele noutăți în domeniul echipamentelor de specialitate. Cu ocazia Conferinței Internaționale “Life Sciences for Sustainable Development”, secțiunea “Geodesy, Geomatics and Property Valuation”, vor fi susținute prezentări științifice, participanții având ocazia publicării lucrărilor ca articol in-extenso în Buletinul UASVM-CN „Horticulture” (indexat în prestigioase baze de date internaționale). Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm participanții în vibrantul oraș Cluj-Napoca, unul dintre cele mai efervescente orașe europene multiculturale”, a transmis principalul organizator al evenimentului de la Cluj-Napoca, conf. dr. ing. Tudor Sălăgean, prodecan în cadrul Facultății de Horticultură a USAMV și vicepreședinte al UGR, citat într-un comunicat de presă al USAMV.

”Săptămâna Geodeziei Românești, aflată anul acesta la prima ediție, va deveni un moment special în viața organizației noastre. În fiecare an, pentru câteva zile, în unul din centrele universitare cu programe de pregătire profesională în domeniul ingineriei geodezice, vom aduce împreună oameni participanți activi la viața comunității noastre profesionale. Anul acesta am ales Cluj-Napoca deoarece acolo am găsit o echipă de geodezi entuziastă, condusă de conf. dr. ing. Tudor Sălăgean, vicepreședintele Uniunii Geodezilor și prodecan al Facultății de Horticultură din cadrul USAVM, iar sprijinul organizatoric acordat de universitate joacă un rol cheie în succesul evenimentului. Mai mult decât atât, USAMV Cluj-Napoca împlinește anul acesta 150 ani de la înființare și avem încrederea că un eveniment ca al nostru vine să adauge încă ceva unic și memorabil la suita de manifestări care marchează această frumoasă aniversare. Suntem convinși că putem atrage studenți și tânăra generație de specialiști cu o participare proactivă, care să asigure o mai bună coeziune a comunității noastre profesionale, să creeze un climat propice inovării și introducerii progresului tehnic la nivelul standardelor europene în domeniu, fapt care să conducă la creșterea calității serviciilor oferite de profesioniștii noștri în beneficiul întregii societăți românești” – este mesajul transmis de președintele Uniunii Geodezilor din România, ing. Ionuț Săvoiu.

În afara sesiunilor tehnice și a prezentărilor științifice, în 25 septembrie va avea loc Consiliul Național al UGR, la care sunt așteptați să participe, pe lângă membrii Biroului Executiv și președinții comisiilor UGR, și președinții asociațiilor locale ale Uniunii.

M. T.

Articole din aceeasi categorie