Prima ciupercărie din judeţul Cluj, în comuna Tureni

Zi de zi se deschid noi afaceri în ţară, iar numărul întreprinzătorilor a crescut considerabil în ultimii ani. În Tureni, o comună aflată la doar câţiva kilometri de Cluj-Napoca, s-a deschis o afacere unicat, mai exact prima ciupercărie din judeţul Cluj. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 7000 de metri pătraţi. Ideea de a înfiinţa o ciupercărie a apărut în anul 2013, iar Tureniul a fost o zonă optimă pentru aceasta, fiind aproape de două oraşe şi având mulţi localnici dornici de muncă.

Administratorul ciupercăriei este doamna Corina Ţigănaş, care a declarant că “halele au fost construite în doar câteva luni şi au ajuns să producă peste 30 de mii de kilograme de ciuperci champignon albe pe lună”.

Halele au fost construite fără ajutorul fondurilor europene, iar afacerea este una foarte profitabilă, cererea de ciuperci fiind tot mai mare, mai ales în perioada postului. Ciupercile se ambalează în caserole, mai apoi sunt transportate la unele dintre cele mai mari supermarketuri din judeţ.

Forţa de muncă, tot mai specializată în sporirea producţiilor de ciuperci de seră este în creştere şi este atrasă de pe un larg areal din jurul comunei.

Brigitta AMBRUS Evelin

Articole din aceeasi categorie