Prima Carte pentru acasă, pentru 1500 de preșcolari din județul Cluj

Asociația OvidiuRo continuă parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj pentru creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate prin lansarea, la nivel județean, a programului pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste”.

În urma unui training pentru profesori din învățământul preuniversitar preșcolar clujean, metodiști și responsabili de cercuri pedagogice vor deveni formatori voluntari în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului pentru toți cei 1300 de profesori din învățământul preuniversitar, preșcolar, din județ. De asemeni, în cadrul programului, 1500 de copii din mediul rural din județul Cluj vor primi Prima Carte pentru acasă, iar în grădinițele defavorizate vor fi amenajate centre de bibliotecă.

„La inițiativa OvidiuRo, până la finalul anului, toți profesorii din învățământul preuniversitar preșcolar din județul Cluj vor fi formați chiar de către colegii lor care au fost formați prin asociație. În plus, mii de cărți ilustrate pentru copii, precum și o serie de materiale educaționale informative cu privire la importanța cititului vor ajunge în grădinițe și acasă, la copiii din medii rurale sau urbane defavorizate. Este un program amplu, cu impact pe termen lung, pe care îl susținem 100%. Avem nevoie ca toți copiii din județul nostru să fie pregătiți pentru școală, pentru ca șansele de reușită să fie cât mai mari, reducând astfel abandonul școlar timpuriu și crescând, în egală măsură, calitatea educației” – declară inspectorul școlar general, prof. Valentin Cuibus

La nivel național, până la finalul anului 2019, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, OvidiuRo va implementa un mix de intervenții constând în: amenajarea a 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare; formarea unui număr de 35.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii, folosind cărți ilustrate, inclusiv un kit de literație pentru fiecare profesor; distribuirea a 260.000 de cărți ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte”.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *