Prietenii buni la nevoie se cunosc

Municipiul Gherla întreţine relaţii de prietenie cu nu mai puţin de 8 oraşe din Germania, Franţa, Ungaria, Elveţia, Armenia, Bulgaria, Israel şi Suedia (va urma Italia).  În ultimii ani s-au stabilit şi colaborări pe linie culturală. Dovada în acest sens este turneul efectuat, cu ocazia Zilelor Municipiului Gherla, de fanfara oraşului german înfrăţit, Forchheim, “Spielmannszug”.

Timp de patru zile, formaţia artistică din Germania a fost oaspetele Primăriei Municipiului Gherla. În această perioadă, cei 30 de instrumentişti din Forchheim au susţinut concerte în parcul oraşului, pe stadion, în Piaţa Libertăţii, în Biserica Romano-Catolică (unde a cântat în cadrul liturghiei)  şi la locul de agrement „Brădet”, de  pe dealul ce înconjoară oraşul. O adevărată “stagiune” muzicală, spre bucuria sutelor de gherleni care au participat la concertele de muzică de promenadă susţinute de prietenii germani ai urbei de pe Someş. Au fost adevărate evenimente artistice de mare succes, oaspeţii din Forchheim cucerind publicul atât prin ţinuta lor, cât şi prin calitatea repertoriului  abordat.

Tot în cadrul Zilelor Municipiului Gherla, pe scena amenajată pe stadionul din parcul mare a evoluat şi Trupa “Kova Tembel” din localitatea Kiryat Motzkin (Israel),  amfitrionii lor fiind membrii cunoscutului Ansamblu folcloric “Dansatorii de pe Someş”, condus de soţii Emil şi Janina Bodea, cu care cei din Israel au relaţii de prietenie de doi ani.

Iată că aceste colaborări aduc numai şi numai rezultate bune în domeniul artei şi culturii. Exemple elocvente pentru cei care au astfel de iniţiative.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie