Prezentarea Programului de Internship al Guvernului României, la UBB

Universitatea Babeş-Bolyai va găzdui, în 8 mai, o prezentare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, prin care studenții și absolvenții de studii superioare pot dobândi experiență în administrația publică centrală.

Studenții și absolvenții de studii superioare au la dispoziție, în acest an, 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale.

Înscrierile se fac online, iar condițiile de participare, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.internship.gov.ro . Rezultatele finale ale selecției vor fi anunțate în 28 iunie, perioada de practică urmând să fie cuprinsă între 15 iulie și 13 septembrie 2019.

În cadrul programului de internship, studenții vor petrece, timp de două luni, 8 ore/zi în instituțiile incluse în program, pentru a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice. Participanții vor primi o indemnizație lunară pentru internship, în valoare de 2.080 de lei brut, perioada de desfășurare a programului de internship fiind considerată vechime în muncă. La final, vor primi un certificat din partea Guvernului României și, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Prezentarea Programului de Internship al Guvernului României va avea loc de la ora 10:00, în Aula Magna a UBB (str. M. Kogălniceanu nr. 1).

M. T.

Articole din aceeasi categorie