Preveniți ghinionul!

Atunci când data de 13 cade într-o zi de marți, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, desfășoară o serie de activități de informare și conștientizare a populației privind principalele riscuri generatoare de situații de urgență, precum și modul corect de comportare în cazul producerii acestora.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a raliat inițiativei derulate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, la nivel național se organizează Ziua Informării Preventive.

În prezent, la nivel național, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează campanii de informare și pregătire a populației pentru diferite situații de urgență. Între acestea se pot aminti campania „R.I.S.C. – siguranța nu e un joc de noroc!”, care atrage atenția asupra exploatării în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și a celor de gaz și campania „Nu tremur la cutremur”, de informare și pregătire a populației în cazul producerii unui seism.

Câteva recomandări din cadrul campaniei R.I.S.C., transmise de ISU Cluj de Ziua Informării Preventive, marți, 13 februarie, dar valabile în fiecare zi: Nu folosiți improvizații la instalații și aparate ● Nu lăsați mijloacele de încălzire în funcțiune nesupravegheate ● Nu utilizați coșurile de fum cu defecțiuni; izolați-le față de materiale combustibile ● Verificați și curățați coșurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece și ori de câte ori este nevoie ● Nu suprasolicitați instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere ● Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate ● Nu lăsați copii să se joace în apropierea instalațiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate ● La aprinderea focului se respectă principiul «gaz pe flacără». Întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz.

Articole din aceeasi categorie