Preşcolarii Grădiniţei “Căsuţa Fermecată” au urcat din nou pe scenă

Sunt de remarcat eforturile educatoarelor Grădiniţei cu program prelungit “Căsuţa Fermecată” (directoare Danko A. Aurelia) din parcul municipiului Gherla pentru diversificarea activităţilor artistice desfăşurate cu preşcolarii.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a umplut din nou cu copii şi părinţi sala de festivităţi de la etaj, unde a avut loc spectacolul-dramatizare „Gogoaşa”, prezentat de copiii grupei combinate “Ursuleţii”, coordonaţi de educatoarele Delia Socaciu şi Simona Rotar. Manifestarea de vineri face parte din Proiectul Naţional “Să citim pentru mileniul III” şi se desfăşoară în cadrul activităţii reprezentative „Poveştile – comori nepreţuite”, în care sunt implicate grupele mari ale grădiniţei: combinată –  “Ursuleţii”, „Boboceii isteţi” şi „Rază de soare”, copiii fiind îndrumaţi, pe lângă cele două educatoare amintite, şi de Monica Florian, Mihaela Pintilie, Delia Gordan şi Ella Pastor.

Activitatea finală (la care am asistat şi noi) a încunuat bucuria şi satisfacţia celor 20 de preşcolari, care prin întruchiparea unor personaje de poveste şi-au exprimat dragostea pentru lectură şi poezie, un rol important ocupând, în cadrul spectacolului,   muzica. Mesajul poveştii a fost transmis publicului preponderent prin textul creat şi prin frumoasele cântece susţinute de aceşti copii minunaţi şi talentaţi. Toată reprezentaţia a fost ca un pansament pentru suflet, cartea şi lectura ajutând la exersarea unor tehnici şi modalităţi de interpretare independentă a textelor create şi la cultivarea, la copii, a înclinaţiilor, talentelor artistice prin interpretarea unui personaj (vânătorul sau ursul au fost excepţionali, dar şi alţii s-au dovedit inspiraţi, pe scenă) şi a cântecelor specifice. După părerea noastră, cu aceşti copii oricând te poţi prezenta la un festival sau concurs dedicat vârstei lor. La sfârşitul programului, toţi interpreţii au primit câte o carte de poveşti, dar au avut parte şi de alte suprize plăcute.

În aceeași zi am avut ocazia să vizităm şi expoziţia cu desene – scene din poveşti, realizate de preşcolarii grupelor implicate în proiectul „Să citim pentru mileniul III”.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie