Preşcolarii din Borşa au o nouă grădiniţă

Directorul Şcolii Gimnaziale Borşa, Ciprian Varga, are cu ce se lăuda în ajunul deschiderii noului an şcolar. În ziua discuţiei noastre, noua clădire a grădiniţei era, 90 la sută, gata de predare. Mai rămăsese de rezolvat problema mobilierului, dar până la 9 septembrie şi problema asta va fi rezolvartă – ne-a asigurat directorul unităţii.

La grădiniţă s-au înscris 30 de preşcolari, care vor învăţa sub coordonarea unei singure educatoare. Zilele trecute au fost asigurate şi materialele didactice necesare bunei  desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

Tot de la directorul Ciprian Varga am aflat că toate cele 12 săli de clasă ale şcolii sunt pregătite pentru noul an de învăţământ. De altfel, așa cum am amintit și cu alte ocazii, puţine unităţi de învăţământ din mediul rural sunt aşa aranjate şi dotate, cum este cea din comuna Borşa. Încă de la intrare se vede mâna bunuluii gospodar. Am intrat şi în muzeul  de etnografie şi artă populară al şcolii, cu o bogată colecţie de exponate. În acele spaţii se țin orele de istorie şi de geografie. Pe holurile şcolii sunt expuse cele mai reuşite lucrări de desen şi sculptură ale copiilor, tot acolo găsim şi diplomele şi cupele obţinute de-a lungul anilor de elevii claselor I-VIII la diferite concursuri şi olimpiade şcolare. Cei 15 învăţători şi profesori au lucrat şi zilele trecute la reînnoirea şi completarea acestor adevărate colecţii de premii.

La Şcoala Gimnazială Borşa se doreşte în viitor amenajarea unui miniteren de fotbal cu gazon sintetic, în curte, care să poată fi folosit atât de elevi, cât și de preșcolari. De altfel, comuna dispune de o frumoasă bază sportivă, unde până la sosirea iernii tineretul poate participa la diferite competiţii. În fiecare an, în primăvară, la Borşa se organizează tradiţionalul concurs de atletism, la care sunt invitaţi şi elevii şcolilor din zonă (Răscruci, Vultureni, Panticeu sau Apahida).

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie