Preocupări gospodăreşti la început de iarnă, în comuna Căşeiu

Luna decembrie a debutat şi cu fulgi de zăpadă pe Valea Someşului. Chiar dacă nu putem vorbi de ninsori mari, în împrejurimile municipiului Dej anotimpul friguros a sosit. Este şi vremea, iar gîndurile edililor din comunele vecine se îndreaptă spre problemele iernii.

Asta am constatat zilele trecute şi la Căşeiu, unde primarul Silviu Boldor chiar avea pe agenda de lucru aspectele referitoare la lucrările de deszăpezire, dacă va fi nevoie, desigur. Oricum, iarna e pe noi, iar sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou se apropie cu paşi repezi. Nu întâmplător, edilul-şef al comunei Căşeiu a luat legătura cu firma de specialitate,  care în lunile de iarnă efectuează lucrările de deszăpezire pe raza celor 10 localităţi rurale aparţinând comunei. Anii trecuţi nu au fost probleme în această privinţă, şi sperăm ca şi în perioada următoare acţiunile se vor derula conform… condiţiilor meteorologice.

Tot în ziua deplasării noastre, la Căşeiu s-au discutat şi aspectele oganizatorice privind iluminatul festiv de sărbători, mai ales pe şoseaua naţională Dej-Baia Mare, dar şi în satele mai îndepărtate, cum sunt Leurda sau Guga. Peste tot se simte atmosfera Crăciunului. Elevii celor două şcoli gimnaziale de pe raza comunei (este vorba de Căşeiu şi Rugăşeşti) vor avea parte şi în acest an de atenţia edililor. Asta înseamnă cadouri, constând în dulciuri. La fel, vor primi cadouri şi preşcolarii celor cinci grădiniţe, care pregătesc de pe acum programul lor tradiţional de colinde.

Între timp, Primăria comunei Căşeiu continuă investiţiile începute în anul 2017. Printre obiectivele propuse amintim canalizarea satelor Coplean şi Rugăşeşti şi prelungirea conductei de apă potabilă în localităţile Guga şi Sălătruc. De asemenea, vor fi asfaltate noi străzi în localităţile Urişor şi Căşeiu.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie