Premiile Rada Mihalcea pentru tineri cercetători în știință și inginerie

Primarul Emil Boc a participat la Gala de premiere a celei de a VIII-a ediții a concursului „Tineri Cercetători în știință și inginerie”, alături de prof. Rada Mihalcea, la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Rada Mihalcea – cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2014 și profesor la Universitatea Michigan – este unul dintre cei mai cunoscuți cercetători din Statele Unite ale Americii, fiind recunoscută în topul celor mai buni 100 cercetători americani și premiată de fostul președinte al S.U.A., Barack Obama.

„Am subliniat încă o dată faptul că investițiile în cercetare și inovare înseamnă investiții în viitorul Europei. Datorită acestor tineri talentați avem șansa unui viitor mai verde, mai digital și mai rezilient care va contribui la soluționarea unora dintre provocările majore, cum ar fi schimbările climatice, transportul durabil și energia din surse regenerabile.

Concursul organizat de Primăria Cluj-Napoca alături de prof. dr. Rada Mihalcea este recunoscut la nivel european ca un model de bune practici pentru promovarea talentelor în domeniile cercetării, inovării și tehnologiei”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Inițiat în anul 2015, concursul recunoaște tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de activitate.

Câștigătorii ediției 2022 sunt:

Premiul I – Raul-Cristian Roman – Universitatea Politehnica Timișoara, Automatică și Informatică Aplicată; Premiul II – Leontin Pădurariu – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Fizică; Premiul III – Roxana Strungaru -Jijie – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Instit. de Cercetări Interdisciplinare (ICI).

Mențiuni speciale: Laura Mitrea – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj, Zootehnie; Institutul de Științele Vieții.

– Elena Ionela Cherecheș – Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor;

– Ştefan Andrei Irimiciuc – Institutul Naț. de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut