Premii de 150.000 de euro pentru start-up-uri din domeniul energiei şi protecția mediului

Start-up-urile românești pot aplica până pe 19 aprilie la ediția din acest an a PowerUp!, o competiție desfășurată în 24 de țări din Europa Centrală și de Est, premiul principal al concursului fiind de 30.000 de euro.

Start-up-urile românești care dezvoltă soluții din sectorul energetic și pentru protecția mediului, dar și din domenii precum mobilitatea, securitatea informatică, smart city și tehnologii care limitează emisia de particule în atmosferă pot să se înscrie în competiția PowerUp!, dotată cu premii totale în valoare de 150.000 euro. În plus față de premiul principal de 30.000 de euro, există și premii pentru locul al doilea – 10.000 de euro, respectiv al treilea – 5.000 de euro. Autorii celor mai interesante proiecte vor fi invitați la prestigiosul accelerator EIT InnoEnergy Highway® accelerator, care oferă finanțare de până la 150.000 de euro. În luna mai, participanții la PowerUp! vor participa la sesiuni de tip bootcamp și la finala pentru fiecare dintre țări. Câștigătorii vor fi invitați la Praga pentru o sesiune finală de tip bootcamp cu mentori europeni și la marea finală, care va avea loc în 19 iunie.

Pentru a participa la competiție, start-up-urile trebuie să aibă un prototip, o echipă și să completeze formularul disponibil la adresa www.powerup.innoenergy.com. Până la acest moment, au aplicat peste 20 de startup-uri din România prezente pe acest segment de nișă.

După cum explică Jakub Miler, CEO al EIT InnoEnergy Central Europe, participarea la concurs oferă celor mai buni aplicanți nu doar finanțare, ci și susținerea proiectelor până când acestea intră efectiv pe piață. Sunt oferite servicii de consolidare a echipei, training, coaching şi mentoring, este facilitat accesul la instituțiile de finanțare externe, cooperarea cu rețelele de capital de risc, precum şi dezvoltarea produsului.

InnoEnergy a fost înființată în 2010 și este susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) şi reprezintă motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa.

Articole din aceeasi categorie