Premiere cinematografice

p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120%; }

Spectacol de gală “Moromeţii 2”. După 31 de ani!

vineri 16 noiembrie, 20. 00 * cinematograf ‘Florin Piersic’

Moromeţii 1 au avut premiera la 28 septembrie 1987, peliculă alb – negru, pe un scenariu bazat pe volumul 1 al romanului scris de Marin Preda. Cum era firesc, trebuia să urmeze Moromeţii 2 numai că… Au trebuit să treacă 31 de ani până la cel de al doilea film Moromeţii şi, cu siguranţă, nu va mai urma al treilea.

Am o singură întrebare, legitimă zic eu. De ce după 30 de ani? Se putea face în anii imediat de după 1989, să zicem 1993, 1995, eventual 1997, dar nu aşa târziu. În plus, timpul ar fi fost favorabil şi actorilor, putându-l avea în partea a 2 – a pe acelaşi Victor Rebengiuc în rolul titular, dar şi alţi actori ai primului film.

Moromeţii 2 este regizat de acelaşi Stere Gulea, cel care plasează acţiunea filmului în anul 1945, având ca suport volumul 2 al romanului Moromeţii, romanul Viaţa ca o pradă şi o parte din publicistica lui Preda. În film se regăseşte un singur actor din prima parte, Florin Zamfirescu în ‘Ţugurlan’. În rest sunt nume noi, cunoscute însă, Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Gheorghe Ursu, Oana Pellea, Iosif Paştină, Marian Râlea, Ion Caramitru, Paul Ipate. Imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, costumele de Dana Păpăruz, scenogarfia de Cristian Niculescu, producători fiind Tudor şi Oana Giurgiu.

Scenele au fost filmate în acelaşi sat şi în aceeaşi casă Moromete din satul Talpa, Teleorman. Şi mă opresc aici. Sunteţi invitaţi la unul dintre cele mai aşteptate filme ale acestui sfârşit de ani 2018, Moromeţii 2.

Două proiecţii…

Vineri 16 noiembrie, avem parte de două proiecţii ale filmului. Pri,a este prevăzută la ora 19. 00, la cinematograful ‘Victoria’. A doua este cea de la cinematograful ‘Florin Piersic’, 20. 00, proiecţia de gală cu participarea echipei artistice.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie