Premieră şi spectacole caritabile la Teatrul de Păpuşi „Puck”

La finalul acestei săptămâni, artiştii Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca vor susţine spectacole ale căror încasări vor fi donate în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti” 2018, organizată de UNITER pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată ţara aflaţi în situaţii dificile. Primul va fi „Poveşti clujene”, a cărui premieră va avea loc în 9 martie, de la ora 11. Acesta va fi jucat în scopuri caritabile sâmbătă, 10 martie, de la ora 11. Al doilea spectacol caritabil va fi „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica, şi va avea loc duminică, 11 martie, de la orele 11 şi 12.30.

Premiera spectacolului „Poveşti clujene”, în regia Ibolyei Varga, va avea loc vineri, 9 martie, de la ora 11. Poveştile fac parte dintr-un volum semnat de Zágoni Balázs, un tânăr scriitor clujean contemporan. Inspirate din întâmplări şi personaje reale ale Clujului, începând din secolele 9-10 şi până la începutul secolului 20, aceste poveşti au ca temă onestitatea, onoarea şi curajul.

”Vrem să aducem ceva din atmosfera de altădată a Clujului. Totodată, spectacolul îşi propune să îi ajute pe copii să descopere în ce oraş frumos trăim, ce istorie interesantă are şi, totodată, să înveţe că trebuie să respecte moştenirea spirituală şi culturală a acestuia”, subliniază Varga Ibolya, regizoarea spectacolului.

Distribuţia spectacolului este alcătuită din actorii: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Balogh Dorottya, Akos Attila, Kötõ Áron şi Urmánczi Jenõ.

Cel de-al doilea spectacol inclus în programul UNITER este „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica. Este un spectacol foarte popular în rândul copiilor, mai ales datorită faptului că respectă convenţia clasică a păpuşilor la paravan, în care se regăsesc detaliile poveştii consacrate.

În această viziune regizorală se face apel la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formându-se astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol.

Scenografia spectacolului este realizată de Epaminonda Tiotiu, iar din distribuţie fac parte actorii: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie / Angelica Pamfilie, Ionuţ Constantinescu, Călin Mureşan, Adina Ungur.

Amintim că Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca îşi va dona încasările din vânzarea biletelor de intrare la spectacolele din acest weekend pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată ţara aflaţi în situaţii dificile. Nicu Alifantis, Alexandrina Halic, Emilia Popescu şi Marian Râlea sunt ambasadorii de anul acesta ai Campaniei „Artiştii pentru artişti”, cei care îi invită pe spectatori să devină parte din schimbarea atitudinii faţă de situaţia delicată, dar rezolvabilă a artiştilor aflaţi în dificultate. Instituţia clujeană se alătură celor 48 de teatre din toată ţara înscrise în cea de-a 17-a ediţie a Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti” 2018, care susţin în luna martie spectacole caritabile, donând încasările Fondului de Solidaritate Teatrală.

Articole din aceeasi categorie