Premieră mondială: Soluție de analiză automată de text pentru limba română

Compania clujeană Zetta Cloud, specializată în cercetarea și dezvoltarea de produse software din domeniul inteligentei artificiale, afirmă că a lansat, în premieră mondială, prima soluție de analiză automată de text pentru limba română.

Soluția software, care a fost lansată în cadrul evenimentului Techsylvania, face parte dintr-un nou produs software, numit IntelliDockers (www.intellidockers.com), destinat companiilor și organizațiilor care vor să proceseze automat volume mari de date. IntelliDockers folosește algoritmi de inteligență artificială de tip rețele neuronale și permite înțelegerea automată a documentelor în diferite limbi (engleză, română, germana, poloneza, italiana și maghiară).
Conform reprezentanţilor Zetta Cloud, elementele pe care aceasta soluție le poate extrage automat din document sunt: * limba sau limbile în care a fost scris documentul * sentimentele manifestate: pozitive, negative, neutre * clasificarea documentelor pe baza standardelor IPTC și IAB * extragerea entităților și a tipului lor din documente: nume de persoane, nume de organizații, locații, referințe temporale, unitați de măsură, monede, denumiri de produse, naționalități * sumarizare automată a documentelor * compararea semantică a două sau mai multe documente, pentru identificarea subiectelor comune dintr-un set mare de documente. Intellidockers poate fi utilizat în cadrul platformelor de marketing sau competitive business intelligence, healthcare, soluții de securitate pentru agenții guvernamentale, sisteme de customer support sau în cadrul unor platforme de automatizare inteligentă și robotic process automation.
Aceasta este a doua premieră pentru Zetta Cloud care, în 2017, în urma unei finanțări Google, a creat platforma TrustServista (www.trustservista.com), care poate detecta automat nivelul de încredere al știrilor, folosind algoritmi de inteligenţă artificială. În prezent, această soluție este folosită în cadrul unor proiecte educaşionale în SUA și Asia de Sud Est, precum și în cadrul unor proiecte europene de detectare a mesajelor radicale din mediul on-line.

Articole din aceeasi categorie