Prejudiciile naivității

Îmi mărturisesc puținătatea științei, până în decembrie 2016, despre unele persoane, devenite personaje politice, mai ales din partidul, câştigător al alegerilor.

Desigur, nici majoritatea românilor habar nu avea despre existența acestor oameni, țâșniți impetuos dintr-o arteziană a răului. Cu o formă de uimire, devenită tristă certitudine, am asistat la defilarea, în pas de paradă, îndreptățit, al învingătorilor. O uluitoare serie de nume și funcții a trecut orin fața ochilor, pentru a se instala în teritoriul puterii politice.

Fiți sinceri: știați că există dragnea, olguta vasilescu, grapini, radulescu, bacalbașa, nicolicea, șerban nicolae, rovana plumb, codrin, și până azi, cuc, popa, pop, bădălău, teodorovici,,etc., lista continuând ca o hemoragie masivă, pe un cearceaf alb, cel al speranțelor.

Lor li se adaugă ciorbea, pițurcă, alina florea, dorneanu, înfricoșată listă a neputinței naționale, față de agresiunea incompetenților, a analfabeților, a îmbogățiților peste noapte, a lunecoșilor, ca Băsescu de pildă, ca Meleșcanu. Un capitol aparte, unic, sperăm irepetabil, este cel umplut de veorica dăncilă, care i-a spulberat pe dorel, gâgă, bulă, pe toate blondele din bancuri, o imagine de urieșesc absurd, fără concurență.

De aproape trei ani, frământă rumegușul politic gladiatorii politici spectatorii nedorind să își exercite dreptul degetului mare, pe care au preferat să îl țină în fund.

Decredibilizare, dizolvare identitară, cu sănătatea și învățământul în moarte clinică, analfabetism înfricoșător, copii înecați în fecale, bolnavi rămași în noroiul stradal, iredentism înfloritor și nepedepsit, trafic lesnicios de droguri, furt, furt, furt, crime, eliberarea criminalilor, a violatorilor, efecte multiple ale unor fapte politice dedicate, din pixul lui tudorel toader, mizeriile lui iordache, atacurile la BNR, inventarea statului paralel, trecerea hățurilor SRI dintr-o mână în cealaltă, ostilitate față de Europa, reîntoarcerea la votcă, băsism glandular, un început de dictatură, refuzată cu ostilitate electorală, indirectă, aberații ale unui fost comerciant dintre blocuri parăginite, cârdășii cu femeia-comisar, autoare a reprimărilor comandate, din 10 august 2018, desconsiderație, dispreț, chiar ură împotriva Diasporei, la acestea adăugându-se impasul financiar, datoriile cinice, pe care le vor plăti nepoții, care ne vor urî profund, în caz că mai rămân, pe această gură de rai, cu lupii terminând și ultimii câini de la stâna din fața muntelui, cu topoarele înfipte în trupul lui verde.

Fanfara jegurilor din media, cântând una și aceeași piesă, recidiva foștilor, trecerea dintr-o tabară politică în alta, cu conștiința devenită prostituată, la schimb, iată ce nu credeam să învăț a muri vreodată…

Cineva, persoană importantă, acum nu spui cine, mi-a reproșat că am scris numele cu litere mici. Ei, dumnealor, politicienii, cu ce litere credeți că ne scriu numele? Pentru ei suntem niște cifre, pentru ei suntem buni numai la alegeri. În rest, numai minciuni de la distanță, să nu cumva să se apropie de noi, să se contamineze de sărăcie.

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

7 Responses to Prejudiciile naivității

 1. gerula

  Voi, hastagistilor, o sa aveti o mare dezamagire.Acest Iohannis, un anti-roman innascut nu va mai fii presedintele Romaniei, eventual un bulibasa peste hoardele de idioti care misuna inca prin aceste tinuturi stramosesti-Carpato-Danbiano-Pontice.Pacat ca in Ardealul marilor patrioti romani, sunt si asemenea lichele de genul unora care scriu si posteaza pentru acest cotidian, cazand in penibil si facandu-si de rusine, Tara si Neamul Romanesc!

  • SoloGeek

   nu ne doare pe noi scula / ca ne critică gerula
   critica lui gerula face cât o medalie

 2. Hareton Ironcastle

  În distopia EREWHON de Samuel Butler ( 1835-1902 ) corupția e considerată o simplă raceală si e tratată cu plante medicinale.In schimb, o boală cu adevarat gravă ( tuberculoza ,de exemplu ) e pedepsită cu privare de libertate, cu temniță grea…De citit.

 3. Agenteur X-7

  Johannis are o imagine pozitivă in fața electoratului și va fi ales încă din primul tur,realizând astfel însemnate economii la prețul de cost.In colaborare cu un guvern responsabil, ar putea trece la implementarea Programului SAS ( Școli, Autostrăzi, Spitale ).

 4. Diosdado Mcapagal

  Vasilica Viorica se înscrie într-o glorioasă listă de V-V _uri!) 1) V.V Giri ( Varahagiri Venkata Giri, Prim Ministru, India, 1969-1974) 2) Wessin y Wessin ( Republica Dominicană ,1965 ) 3) V.V. Ponta ( 2012-2015) …

 5. gerula

  Dar tu si toti hastagistii turbulenti din Romania, de ce nu scoateti o vorbulita de vreme rea despre Basescu, Blaga, Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Oltean si toata sleahta lor portocalie care au facut atata rau acestei tari? La fel, despre acest dezbinator al Neamului Romanesc, cocotat pe jiltul de la Cotroceni si inconjurat astazi de neo-nazisti, vanzatori de tara?In rest, domnule, lasi de fiecare data un gust acru si amar prin parti-priurile dumitale si meriti cu prisosinta numele scris cu literea mica, ba chiar mai mult decat atat!

  • Cumhurbașkan Imprudenciu

   Numele scris cu literă mică ,ba chiar mai mult decât atât ! Deci, CU LITERĂ MARE !!!