Pregătiri pentru noul an şcolar în comuna Iclod

Zilele trecute am sosit la Iclod la primele ore ale dimineţii, iar pe primarul Emil Pârţoc l-am întîlnit în drum spre localitatea Livada, unde urmărea stadiul lucrărilor de igienizare la Şcoala Gimnazială din mijlocul satului. Aici, acum câţiva ani s-a construit şi o mică, dar modernă sală de sport, cum multe unităţi de învăţământ nu au la oraş.

Domnul primar ne spunea că în această perioadă trece prin toate satele componente ale comunei unde funcţionează şcoli şi grădiniţe. De la edilul-şef am aflat că pe raza comunei Iclod există două şcoli gimnaziale cu clasele I-VIII (la Iclod şi Livada) şi două şcoli cu clasele I-IV, la Fundătura şi Orman. În toate cele patru unităţi de învăţământ, în cursul verii au fost zugrăvite sălile de clasă şi s-au efectuat obişnuitele lucrări de igienizare. Peste tot este asigurată apa potabilă din sursa Gilău, o mare realizare a administraţiei locale.

În acestă vară s-au finalizat lucrările de canalizare şi în localitatea Fundătura, Iclodul şi Livada dispunând deja de aceste facilităţi de gospodărie comunală. După cum am constatat şi noi la faţa locului, spaţiile şcolare (incluzând aici şi grădiniţele) sunt pregătite în vederea începerii noului an de învăţământ. La fel şi microbuzul-şcoală este în stare bună de funcţionare, nici în privinţa transportului elevilor nu sunt probleme.

În şcolile comunei Iclod învaţă peste 400 de elevi, care dispun de condiţii bune de studiu şi recreere, având în vedere că la Livada şi Iclod şcolile au în incintă şi săli de sport, iar în centrul de comună, una dintre cele mai frumoase baze sportive din mediul rural clujean.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie