Pregătiri în vederea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la Iclod

Zilele trecute drumurile ne-au dus din nou în comuna Iclod, unde am avut ocazia să  vedem pregătirile intense pe care le fac edilii în vederea aniversării a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Chiar pe faţada clădirii Primăriei ne-a atras atenţia un banner uriaş, cu cifra 100 şi textul „Anul Centenar”, un gest frumos al administraţiei locale, preocupată de pregătirile pentru marcarea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918. Primarul comunei, Emil Pârţoc, ne-a declarat că manifestările vor începe încă din 4 noiembrie, când pe platoul din faţa Căminului cultural (care în prezent găzduieşte colecţia  Muzeului de Etno-arheologie) se va inaugura Monumentul Unirii. Amenajarea platoului respectiv de pe marginea drumului ce duce spre Gara CFR este în plină desfăşurare; la fel, este gata şi soclul pe care se va pune monumentul respectiv. Totul se face sub directa supraveghere a personalului de la Primărie.

Paralel cu aceste lucrări, pe drumul Alunişului se amenajează noua promenadă pe malul Văii Mărului, iar pe Someşul Mic s-a demarat investiţia la pasarela dintre Iclod şi  satul Iclozel.

La Iclod se doreşte şi organizarea unui spectacol folcloric, Asociaţia „Dansatorii de pe Someş” şi  Primăria  pregătind împreună programul festivităţilor de la 4 noiembrie 2018, când ansamblul condus de soţii Emil şi Jeanina Bodea va evolua cu nu mai puţin de 60 de jucăuşi. Va fi o reprezentaţie cum încă nu a văzut Iclodul!

Sz.Cs.

Articole din aceeasi categorie