Poliţiştii clujeni, la datorie

Peste 300 de poliţişti clujeni de la ordine publică, rutier, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale se vor afla, zilnic, la datorie, în perioada 12-15 august, şi vor acţiona ferm, astfel încât Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută în linişte şi siguranţă.

„Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în perioada premergătoare sărbătorii şi în timpul acesteia, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj s-au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea unor condiţii optime de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru desfăşurarea normală a traficului rutier şi pietonal. Vom fi prezenţi în zonele cu un aflux mare de credincioşi, în special în municipiul Gherla şi în localitatea Nicula” – informează IPJ Cluj.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, poliţiştii clujeni recomandă tuturor celor care participă la această sărbătoare să manifeste „un comportament social adecvat”.

„Dacă plecaţi de acasă, spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi. Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conţinut să îi informeze pe străini că aţi plecat în concediu. Atenţie: şi postările de pe internet, locaţia sau fotografiile din vacanţă, vă trădează ▪ Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi ▪ Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate ▪ Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru ▪ Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenţie: bagajele sau genţile păstrate în maşină, chiar dacă nu conţin valori, pot atrage hoţii întrucât aceştia nu ştiu ce se află în interior ▪ În caz de nevoie sau dacă aţi fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112 ▪ Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi poliţiei toate amănuntele” – recomandă Poliţia clujeană.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie