Poliția Română: Circulați preventiv, în condiții de instabilitate atmosferică

Poliția Română recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo-rutiere, atunci când circulă în zone cu instabilitate atmosferică.

„Atunci când circulați în condiții de vânt puternic, aveți în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare • Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri • Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față și evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare ale autovehiculului • Sporiți atenția la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitați oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe • Înainte de a porni la drum, interesați-vă cu privire la condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiții normale” – atenționează Poliția Română.

Totodată, conducătorii auto sunt sfătuiți ca, în condițiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere, să își păstreze calmul, să nu blocheze intersecțiile și să nu se angajeze în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie