Poliţia locală ia la puricat comercianţii care fac reduceri

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială au efectuat verificări în această săptămână la magazinele care practică vânzările cu preţ redus, informează municipalitatea clujeană, printr-un comunicat de presă. Potrivit documentului, în urma controalelor efectuate la 31 de agenţi economici, au fost încheiate 15 procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 12.400 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 99/2000 republicată şi ale H.C.L. nr. 150/2009.
Autoritatea locală arată că poliţiştii locali au identificat deficienţe precum nedepunerea notificărilor la Primăria municipiului Cluj-Napoca, pentru reducerile de preţuri care intră în categoria soldărilor şi lichidărilor; neafişarea corespunzătoare a preţurilor pentru articolele cu preţuri reduse; nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţuri reduse; lipsa acordurilor de funcţionare precum şi a aprobărilor de orar eliberate de municipalitate.
Reprezentanţii autorităţii locale precizează că vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an – între 15 ianuarie şi 15 aprilie (pentru produsele de toamnă-iarnă) şi, respectiv între 1 august şi 31 octombrie (pentru produsele de primăvară-vară) -, cu o durată de maxim 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.
A.S.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Poliţia locală ia la puricat comercianţii care fac reduceri

  1. Unu'

    Au cercetat stimatele autorități și multinaționalele jecmămintoare Kaufland, Auchan, Lidl etc., sau doar niște locali care încearcă să își facă și ei un trai, în fața unei concurențe de nestăvilit?

    Dacă nu, măcar să nu pretindem că ni se face vre-o dreptate. Statul Român nu este deocamdată doar impotent în fața hienelor, ci de-a dreptul aflat în poziția capră.

    Ce facem?