PMP îşi reface organizaţia clujeană

După mai bine de un an în care a asigurat interimatul la conducerea organizaţiei clujene a Partidului Mişcarea Populară (PMP), senatorul de Sălaj Cristian Lungu a organizat, sâmbăta trecută, Conferinţa Judeţeană a partidului, în care a fost confirmat în funcţie, cu această ocazie fiind aleasă şi conducerea locală a partidului.

Conferinţa Judeţeană a fost precedată de o conferinţă de presă, în cadul căreia a fost prezentată reorganizarea filialei locale, soldată până în prezent cu cooptarea de noi membri, la ora actuală organizaţia clujeană numărând circa 250 de membri în Cluj-Napoca şi alţi 800 în judeţ.

Alegerile propriu-zise au fost lipsite de surprize, deoarece pentru fiecare poziţie a existat un sigur candidat. Preşedintele organizaţiei a rămas Cristian Lungu,iar funcţia de secretar general a fost ocupată de Aurora Boca.

„Alege primarul în două tururi”

Una dintre acţiunile PMP vizează desfăşurarea unei campanii naţionale, intitulată „Alege primarul în două tururi”, care propune revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi de scrutin. Campania va începe săptămâna viitoare, iar popularii mizează pe participarea a 20.000 de membri ai partidului, care ar urma să strângă, în 45 de zile, un milion de semnături de susţinere. Iniţiativa legislativă a fost depusă deja în Parlament, şi a trecut de Senat, urmând să fie discutată în Camera Deputaţilor. Momentul declanşării campaniei este determinat de faptul că legile electorale nu pot fi modificate cu mai puţin de un an înainte de alegeri.

„Există primari aleşi cu 6-7% dintre alegători, cum este şi primarul din Craiova, ales cu circa 7% din totalul alegătorilor”, a afirmat preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac, prezent şi el la Cluj-Napoca. El a mai spus că iniţiativa are şanse de succes, deşi din totalul de 3.200 de primării din ţară circa 2.000 sunt deţinute de PSD, deoarece propunerea popularilor se bucură, cel puţin la nivel declarativ, de susţinerea PNL, ALDE şi USR.

Declaraţii de unire cu Republica Moldova

Reprezentanţii PMP au depus la consiliile locale din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia-Turzii şi Gherla, precum şi la Consiliul judeţean Cluj solicitări de adoptare a unui “document politic prin care să încurajeze unirea dintre Republica Moldova şi România”.

„Suntem singura naţiune din Europa care n-a avut un lider capabil să negocieze anularea efectelor pactului Ribbentrop-Molotov”, a afirmat Eugen Tomac, care a adăugat că astfel de declaraţii au fost adoptate deja în judeţe ca Alba, Maramureş, Timiş, Prahova, Constanţa, Galaţi sau Neamţ.

Viorel DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie