Ploaie cu… surprize la Zilele municipiului Turda

A XVII-a ediţie a Zilelor municipiului Turda debutează astăzi cu numeroase activităţi culturale, de divertisment dar şi sportive. Astfel, turdenii se vor putea bucura de concerte, expoziţii, concursuri, spectacole în stradă, recitaluri gastronomice, manifestări sportive, proiecţii de film, după un program perfectat de Primăria Turda, în colaborare cu mai mulţi parteneri şi sponsori.

Festivalul se desfăşoară în periaoda 11-13 august şi cuprinde nu mai puţin de 65 de evenimente. În prima zi a evenimentului, turdenii pot admira în zona pietonală din centrul oraşului o expoziţie auto şi una de biciclete şi scutere. De asemenea, în Parcul Central va fi expusă tehnică militară din dotarea Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Tot în prima zi a Zilelor Municipiului Turda, în sediul primăriei va fi deschisă expoziţia de artă plastică Cornel Vana iar la Salina Turda expoziţia de artă plastică a Societăţii Culturale Filarmonia.

Programul zilei de azi mai cuprinde lansarea cărţii “Neliniştea Poemelor” a lui Mircea Ioan Casimcea şi Festivalul de Bucătărie Turdeană ce va fi organizat în Parcul central. Începând cu ora 18, iubitorii de muzică populară vor putea urmări spectacolul folcloric susţinut pe scena din centrul oraşului de către Nelu Gabor, Aurel Şuteu, Bianca Gabor, Alexandru Făgădar, Crina şi Alexia Prata, George Turdean, Nicolae Onaca, precum şi de formaţiile de dansuri populare ale Casei de Cultură Turda.

De la aceeaşi oră, în Catedrala Ortodoxă Turda este programat un concert de muzică psaltică, iar de la ora 19, la Muzeul de Istorie, va avea loc un concert de jazz. De asemenea, de la ora 21, pe scena din centrul oraşului vor concerta DJ RYNO & SILVIA iar de la ora 22 ANDRA&BAND. Zilele Municipiului Turda continuă sâmbătă 12 august, ora 9, cu festivitatea de aniversare a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar de la ora 10, în parcarea de la Salina Turda va avea loc Expoziţia Retromobil Turda. O altă atracţie a zilei de sâmbătă este spectacolul Veteres Milites în cadrul căruia vor avea loc reconstituiri de lupte între legionari romani şi războinici daci. De asemenea, în Parcul Central, cei mici vor avea parte de o serie de surprize în cadrul acţiunii parcul cu flori. Manifestările din cea de a doua zi a Zilelor Municipiului Turda se vor încheia cu concertele susţinute de DJ Project, Noaptea Târziu şi de DELIA& BAND.

Ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Turda continuă duminică, 13 august, cu o serie de activităţi pentru copii ce vor avea loc în parcul central, cu un concurs de tir şi cu Gala Premiilor ZMT în cadrul căreia vor fi distinşi şefii de promoţie, elevii care s-au evidenţiat la olimpiadele judeţene şi naţionale, precum şi tinerii care au obţinut performanţe la concursurile sportive, în muzică şi dans. De la ora 19, pe scena din centrul oraşului vor concerta DOODY, SHIFT şi BUG MAFIA după care turdenii vor putea urmări un spectacol de artificii şi tunuri de confetti.

În contextul ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Turda, circulaţia rutieră va fi restricţionată astfel: pe strada Războieni şi strada 1 Decembrie 1918, precum şi pe strada Aurel Vlaicu va fi interzis accesul autovehiculelor întrucât în Parcul Central şi în intersecţia acestor străzi se desfăşoară numeroase activităţi; pe strada Tineretului va fi interzisă circulaţia în această perioadă deoarece se desfăşoară activităţi culturale sub egida Z.M.T.

C.P.

Articole din aceeasi categorie