Platformă on-line de consultanţă agricolă, lansată de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Agricultură, a lansat, la începutul acestei luni, la Bucureşti, prima platformă on-line de consultanţă agricolă din România specializată pe managementul integrat al inputurilor agricole: www.agrim.ro.

Conform reprezentanţilor universităţii clujene, platforma AGRIM promovează legătura dintre producătorii agricoli şi furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiştilor – cadre diactice – din cadrul USAMV Cluj-Napoca, cu rol de consultanţi. AGRIM mediază colaborarea dintre aceştia pentru a susţine creşterea economică, inovaţia şi productivitatea sectorului agricol românesc.

„Scopul AGRIM este de a ajuta fermierii români în alegerea inputurilor de calitate înaltă (seminţe şi material biologic, fertilizanţi, produse de tratamente fito-sanitare), potrivite nevoilor lor. AGRIM promovează cele mai bune practici agricole actuale, în funcţie de obiectivele economice ale fermierilor, de adaptarea la condiţiile climatice, de noutăţile aduse de către furnizorii de inputuri” – se precizează într-un comunicat remis presei.

Platforma AGRIM include o bază de date cu principalii furnizori de inputuri agricole de pe piaţa românească şi un forum pentru acordarea de consultanţă on-line pe domeniile de competenţă ale cadrelor didactice din Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca. Totodată, platforma devine şi un instrument de studiu al studenţilor de la facultăţile de agricultură din ţară, prin bagajul de informaţii din tot spectrul inputurilor agricole şi prin liberul acces la informaţiile din sectorul forum.

La evenimentul de lansare au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice din domeniul agricol, ai companiilor partenere agrim.ro, ai asociaţiilor producătorilor agricoli, ai staţiunilor şi institutelor de cercetare agricole, fermieri. “Platforma agrim.ro este primul instrument care reuşeşte să aducă în acelaşi loc teoreticienii şi practicienii din agricultura românească pentru a găsi soluţii la provocările din domeniu. Specialiştii de la USAMV Cluj-Napoca şi fermierii care vor interacţiona pe forumul agrim.ro vor oferi, prin răspunsurile la problemele ridicate, informaţii utile atât celor care lucrează în agricultură, cât şi studenţilor, viitorii fermieri” – a declarat coordonatorul platformei agrim.ro, prof. univ. Roxana Vidican, decanul Facultăţii de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca.

M. T.

Articole din aceeasi categorie