Planuri edilitare pentru 2018, la Cășeiu

Zilele trecute, când am ajuns la Căşeiu, la primele ore ale dimineţii primarul comunei, Silviu Boldor, verifica pe strada principală starea curăţeniei, dar se gândea şi la proiectele edilitare pe care doreşte să le realizeze în cursul anului 2018.

Înainte de toate, vrea să modernizeze străzile de pe raza localităţilor Urişor şi Căşeiu, unde se impune asfaltarea carosabilului. Este vorba de uliţele laterale, fiindcă pe şoseaua naţională Dej-Baia Mare, ce trece prin comună, s-au amenajat şi trotuare, acolo nu mai este necesară reabilitarera drumului. Însă, în celelalte sate componente ale comunei este mare nevoie de reparaţii de străzi.

Deocamdată, edilii doresc prelungirea reţelei de alimentare cu apă  în satele Guga şi Gârbăul Dejului, iar în centrul de comună, respectiv satele Coplean şi Rugăşeşti, finalizarea lucrărilor de canalizare. Deci, până la terminarea acestor investiţii, nu pot demara modernizarea străzilor şi a drumurilor de hotar. După ce aceste lucrări de gospodărie comunală vor fi recepţionate, administraţia locală poate să treacă şi la  realizarea proiectelor referitoare la reabilitarea străzilor. Nu vor fi uitate nici drumurile de hotar, care, de asemenea, se află în atenţia Primăriei în acest an.

Primarul comunei Căşeiu, Silviu Boldor, ne-a mai informat că în vecinătatea Căminului Cultural (pus la punct, ca şi la oraş) din Căşeiu s-au finalizat lucrările la amenajarea noului Punct P.S.I., iar în perioada următoare vor mai realiza şi alte obiective de interes social-cultural. În ultimii ani, în toate satele componente au fost reabilitate clădirile ce adăpostesc căminele culturale, iar la Rugăşeşti a fost amenajat şi un Centru Turistic, cu o adevărată colecţie de artă populară de pe  acele meleaguri şi unde periodic au loc manifestări cultural-artistice de tradiţie (de exemplu, renumita Şezătoare de la Rugăşeşti), cu participarea unor mesageri ai folclorului din municipiile Cluj-Napoca, Dej şi Gherla.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie