Pintea: Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale vor fi depuse la Bruxelles la sfârşitul anului

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale româneşti ce ar beneficia de finanţare din partea Uniunii Europene vor fi depuse, cel mai probabil, la sfârşitul anului la Bruxelles, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, informează AGERPRES.

„Depunerea documentelor prezintă unele întârzieri, dar acestea în mare parte au fost recuperate. În trimestrul IV am convingerea că studiile de fezabilitate vor fi depuse la Bruxelles”, a precizat ea.

Pintea a spus că ritmul de muncă pentru aceste proiecte poate duce la recuperarea întârzierilor. „Am aflat discutând cu colegii mei din alte ţări că dacă reuşim implementarea acestui proiect, respectiv cele trei spitale, cred că suntem singura ţară din Europa care în acelaşi timp implementează aceste proiecte”, a evidenţiat ea.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a amintit că investiţiile europene în Sănătate se ridică, în România, la 800 de milioane de euro. Ea s-a referit şi la situaţia spitalelor regionale.

„Cu siguranţă la sfârşitul anului, cu sprijinul doamnei ministru Pintea şi cu sprijinul Băncii Europene de Investiţii, vor fi semnate cele 150 de milioane de euro, în aşa fel încât de la anul să putem da drumul la cele trei spitale regionale”, a punctat Plumb.

Articole din aceeasi categorie