Pietoni răniţi în urma unor traversări neregulamentare

Două persoane au fost rănite grav în urma angajării acestora în traversări neregulamentare, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Luni, 24 aprilie, în jurul orei 15:50, o tânără de 21 de ani, din judeţul Maramureş, a fost accidentată grav de un autoturism, în urma traversării neregulamentare a străzii Observatorului. În aceeaşi zi, în jurul orei 17:30, un bărbat de 52 de ani, din comuna Bonţida, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a Pieţei Avram Iancu, a fost surprins şi accidentat grav de un autoturism.

Victimele au fost transportate la unităţi medicale pentru acordarea îngrjirilor de specialitate.

Pentru evitarea unor astfel de situaţii, poliţiştii clujeni recomandă pietonilor să se deplaseze numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului.

„Traversaţi strada numai prin prin locurile marcate şi semnalizate cu indicatoare! În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare. Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora. Evitaţi să traversaţi strada în fugă!” – recomandă poliţiştii.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie