Petrecerea comunităţilor locale, la Gherla

La sfârşitul săptămânii trecute, în locul denumit “Epreskert”, de pe dealul Brădet, la luminişul din vecinătatea Cărămidăriei au fost revigorate vechile tradiţii maiale din Gherla. Sute de localnici, dar şi oaspeţi din Ungaria, Germania, Franţa şi Israel şi-au dat întâlnire pe iarba verde, în atmosfera plăcută a muzicii şi distracţiei.

Din programul ieşirii la aer curat nu au lipsit momentele artistice, susţinute de dansatorii Ansamblului comunităţii armeneşti „Hayakaghak”, condus de Esztegar  Erika, fanfara compusă din peste 30 de instrumentişti din oraşul înfrăţit Forchheim, din Germania, orchestra Csigás Band, formaţia Karaván, dar să nu uităm nici evoluţia de mare succes a magicianului Belloni, din Cluj-Napoca. Au mai delectat asistenţa programele sportive şi distractive pentru copii şi tineri (perete de căţărat, concursuri de călărie şi tir cu arcul, alte şi alte jocuri recreative).

De mare succes s-a bucurat tradiţionalul concurs de gătit gulaş la ceaun. La ultima întrecere au fost înscrise 12 echipe de „bucătari”, jurizarea fiind făcută de unul dintre cei mai buni specialişti ai gastronomiei clujene, domnul Kovács Zsolt, de la restaurantul „Mikó”, acesta neavând o misiune uşoară, fiindcă toţi participanţii la concursul de gătit s-au dovedit buni profesionişti. Primele au fost fetele Ansamblului de dansuri armeneşti „Hayakaghak”, condus de Esztegár Erika, care au pregătit un meniu complet: tradiţionala supă de hurut (specialitatea casei), gulaş şi dalauzi (desert specific armenesc). Preparatele lor au trecut ca pâinea caldă. Spre orele serii nu ai mai găsit o porţie de gulaş! Important e că toată lumea s-a distrat bine şi a plecat acasă cu satisfacţia petrecerii unei zile frumoase de vară.

Felicitări organizatorilor! Comunitatea maghiară din localitate, în frunte cu  preşedintele UDMR Gherla,  Izabela Rotar şi consilierul local Kasza Tamás (dar, nu numai ei!) au muncit foarte mult pentru ca această a treia ediţie a Petrecerii Comunităţilor Locale să fie cât mai reuşită. Muzica, dansul şi sportul şi-au dat întâlnire pe frumoasa poiană de lângă Cărămidărie, unde la sfârşitul săptămânii trecute nu ai găsit nici un loc liber.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie