Peste un milion de lei investiţi în pregătirea elevilor prin programul „Hai la Olimpiadă!”

Peste 3.000 de elevi români au fost susţinuţi financiar şi anul acesta, cu peste un milion de lei, pentru pregătirea la Matematică, Informatică şi Fizică prin programul „Hai la Olimpiadă!”, a informat Fundaţia eMAG, citată de AGERPRES.

„Programul «Hai la Olimpiadă!», susţinut de Fundaţia eMAG şi BCR, a continuat să sprijine şi în acest an pregătirea la Matematică, Informatică şi Fizică, susţinând peste 3000 de elevi, prin investiţii de peste un milion de lei. O parte din această sumă a fost dedicată pregătirii loturilor naţionale la Olimpiadele Internaţionale de Fizică şi Matematică, unde elevii români au obţinut rezultate excepţionale – patru medalii de aur, patru de argint şi două de bronz”, se arată în comunicatul remis AGERPRES de Fundaţia eMAG.

Potrivit eMAG, în anul şcolar 2016-2017 programul „Hai la Olimpiadă!” a investit 1.052.000 lei în pregătirea la Matematică, Informatică şi Fizică a 3.286 de elevi din 12 oraşe din ţară. Totodată, programul a susţinut şi pregătirea echipelor participante la Olimpiadele Internaţionale de Fizică şi Matematică, la Olimpiada Europeană de Fizică, unde elevii români au obţinut o medalie de aur şi trei de argint şi la Olimpiada Asiatică de Fizică, de unde elevii s-au întors cu o medalie de aur şi două de argint.

La Olimpiada Internaţională de Fizică, de la Yogyakarta, Indonesia, şi la care au participat elevi din 88 de ţări, echipa României s-a clasat pe primul loc în Europa şi în primele 5 din lume. La Olimpiada Internaţională de Matematică, de la Rio de Janeiro, Brazilia, elevii români au obţinut trei medalii de argint, două de bronz şi o menţiune.

„Aceste rezultate confirmă încă odată că în România există atât copii cu potenţial pentru perfomanţă, cât şi profesori care ştiu să-i descopere şi să le cultive pasiunea pentru ştiinţă. Medaliile obţinute de echipele româneşti la cele mai importante competiţii internaţionale ne motivează să ducem programul «Hai la Olimpiadă!» mai departe; performanţa nu este posibilă fără susţinere iar, pe de altă parte, prin implementarea centrelor de pregătire în cât mai multe oraşe urmărim ca toţi copiii cu potenţial să aibă şansa pregătirii la nivel competitiv”, a declarat Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG pentru Educaţie, citat în comunicat.

Articole din aceeasi categorie