Peste o tonă de droguri confiscate în dosare penale, distruse de Poliția Română

Poliția Română, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanțe periculoase, a distrus, la data de 13 decembrie, 1.280 de kilograme de droguri de risc și de mare risc.

Potrivit IGPR, drogurile distruse au facut obiectul confiscărilor din ultimii ani, în cadrul a 510 de dosare penale soluționate definitiv de către instanțele de judecată.

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului trecut a fost cantitatea de peste 350 kilograme de frunze khat, confiscate de polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în cadrul unei operațiuni desfășurate sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală. La data de 15 iunie 2016, în urma activităților specifice desfăşurate, s-a reuşit prinderea în flagrant a unui membru al rețelei infracționale, un bărbat de 51 de ani, din  Cluj-Napoca, în timp ce a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor vamale specifice, la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete ce conțineau în total 351,7 kilograme de frunze de khat. Din cercetări a reieșit că drogurile trebuia să ajungă pe piața neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Distrugerea drogurilor confiscate de către Poliția Română se efectuează periodic, potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie