Peste 8.400 de polițiști vor fi în stradă, de Paște

Peste 8.400 de poliţişti vor fi în stradă în perioada Paștelor, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători.

Potrivit IGPR, în perioada 6 – 9 aprilie, în fiecare zi, 5.551 de patrule de siguranţă publică, dintre care 396 pedestre şi 3.118 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 1.376 polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

„Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 314 de aparate radar, în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam)” – informează IGPR.

De asemeni, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 288 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 264 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 26 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În perioada menţionată sunt preconizate a desfăşura 194 de manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza a 33 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, în 194 de locaţii, la care vor participa aproximativ 348.400 de persoane.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie