Peste 600.000 de persoane beneficiază, anual, de sprijinul Crucii Roșii Române

Crucea Roșie Română ajunge în fiecare an la mai mult de 600.000  de persoane, oferind asistență umanitară adaptată la nevoile comunităților din întreaga țară.

Activitățile Crucii Roșii Române includ, de la intervenția și pregătirea populației în situații de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim ajutor, campanii de educație pentru sănătate, până la programe sociale care acoperă în primul rând nevoile de baza ale populației vulnerabile. Pentru copiii și tinerii proveniți din familii nevoiașe, Crucea Roșie Română a înființat mai multe centre comunitare de zi, unde aceștia beneficiază de hrană caldă și servicii de dezvoltare a abilităților de viață.

“Crucea Roșie Română se află în slujba poporului român încă din anul 1876. Voluntarii și personalul nostru au misiunea de a ajuta populația oriunde s-ar afla și prin orice situație de criză ar trece. Suntem peste tot acolo unde este nevoie de noi. Acesta este angajamentul nostru față de oameni și angajamentul nostru față de umanitate!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române, într-un mesaj transmis de Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, 8 mai.

În acest an, Societățile Naționale din întreaga lume aniversează și 100 de ani de la înființarea Federației Internaționale a Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), fondată de Societățile ce Cruce Roșie din Franța, Marea Britanie, Italia, Japonia și Statele Unite. Inițial cunoscută sub numele de Liga Societăților de Cruce Roșie, aceasta a fost creată pentru a prezerva, a împărtăși și a promova expertiza și cunoștințele dobândite în timpul intervențiilor umanitare din Primul Război Mondial și al epidemiei de gripă spaniolă. La un secol distanță, rețeaua Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie este formată din 190 de Societăți Naționale și altele în curs de înființare.

În România, Societatea Națională de Cruce Roșie este prezentă la nivel de teritoriu in fiecare județ, cu 47 de filiale județene și de sector, ale municipiului București. Crucea Roșie Română are 83.659 membri cotizanți, 6.600 de  voluntari și 343 de angajați.

M. T.

Articole din aceeasi categorie