Peste 500 de intervenţii ale poliţiştilor clujeni de ordine publică, într-o săptămână

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 5-11 iunie 2017, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

„Poliţiştii din dispozitivele de siguranţă publică au intervenit la peste 500 evenimente semnalate de cetăţeni, din care 438 semnalate prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. În cadrul acţiunilor, 16 persoane au fost depistate în flagrant, precum şi 6 persoane urmărite. Faţă de 6 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni au fost luate măsuri preventive. Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 252 sancţiuni contravenţionale, dintre care 185 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice” – informează IPJ Cluj.

În ce priveşte poliţiştii rutieri, aceştia au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie. În urma acţiunilor desfăşurate, au aplicat 864 sancţiuni contravenţionale, dintre care 298 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 7 pentru alcool şi 559 pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, au reţinut 123 permise de conducere şi au retras 27 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au  fost prezenţi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj şi care au angrenat un număr mare de persoane.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie