Peste 50 de persoane au protestat, la Cluj, împotriva vaccinării obligatorii

Peste 50 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj, la un miting şi un marş de protest împotriva proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie, informează AGERPRES.

„Încercăm, prin acest protest, să le prezentăm părinţilor unele aspecte ilegale din proiectul de lege a vaccinării obligatorii, anume faptul că este încălcat dreptul persoanei de a dispune de ea însăşi, dreptul părinţilor de a decide pentru propriii copii. În prospectul fiecărui vaccin sunt trecute nişte reacţii adverse, care nu sunt cunoscute şi nu sunt prezentate suficient părinţilor şi publicului larg. Trebuie ca părintele să decidă informat în privinţa copiilor săi”, a declarat unul dintre participanţii la protest, Cristina Ganea.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi apoi au pornit într-un marş prin zona centrală a oraşului. Ei au purtat pancarte cu mesajele „Vaccinarea obligatorie, ilegală, abuzivă, neconstituţională”, „Refuz vaccinarea obligatorie”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii în urma apelurilor lansate pe reţelele de socializare. „Sperăm că la protest vor fi minim 200 de persoane, protestăm împotriva abuzului numit Proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii şi adulţi. Poate participa oricine este pro sau contra vaccinurilor, dar anti-obligativitate. Niciun act medical nu poate fi şi nu are voie să devină vreodată obligatoriu”, se preciza în apelul respectiv.

Protestul a fost autorizat de primărie.

Articole din aceeasi categorie