Peste 5.000 de kg de articole pirotehnice confiscate de polițiști în cadrul acțiunii ”Foc de Artificii”

Săptămâna trecută, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale și au confiscat peste 5.000 de kg de articole pirotehnice în cadrul acțiunii naționale ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice.

Potrivit IGPR, în perioada 8 – 14 decembrie, polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, au efectuat 367 de acțiuni și controale în complexe, piețe și alte obiective și au verificat activitatea a 139 de persoane fizice și juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. Polițiștii au constatat 96 de infracțiuni și au depistat 99 de persoane fizice și juridice neautorizate, față de 108 persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au confiscat 5106 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproape 110.000 de lei, au retras două autorizații și au aplicat 20 sancțiuni contravenționale.

„O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 356 de activități de informare în școlile din țară” –informează IGPR.

În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, polițiștii acționează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

Poliția Română reamintește că este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului.

„Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului” – atenționează Poliția Română.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie