Peste 27% din cheltuielile românilor merg pe alimente

Cea mai mare parte (aproape un sfert) din cheltuielile gospodăriilor din Uniunea Europeană (UE) au fost alocate în 2016 pentru „locuinţă, aprovizionare cu apă, electricitate şi gaze”, singurele excepţii fiind Bulgaria, Estonia, Lituania şi România, care au alocat cel mai mult pentru „alimente”.

Datele publicate de Oficiul european de statistică (Eurostat), arată că, la nivelul UE, 13% din cheltuielile gospodăriilor au fost alocate în 2016 pentru „transport”, 12% pentru „alimente” şi câte 9% pentru „restaurante şi hoteluri” şi „recreere şi cultură”. În schimb, gospodăriile din Cipru şi Malta au alocat cel mai mult pentru „restaurante şi hoteluri”.
În cazul României, au fost alocate 21,9% din cheltuielile gospodăriilor pentru „locuinţă, aprovizionare cu apă, electricitate, gaz şi alţi combustibili”, 27,9% pentru „alimente şi băuturi nealcoolice”, 11,2% pentru „transport”, 6% pentru „sănătate”, 5,8% pentru „recreere şi cultură”, 5,7% pentru „băuturi alcoolice şi tutun”, 4,6% pentru „mobilă şi echipamente electrocasnice”, 4,1% pentru „comunicaţii”, 3,6% pentru „îmbrăcăminte şi încălţăminte” şi 2,1% pentru „educaţie”.

Articole din aceeasi categorie