Peste 25 de tone de bunuri distribuite de Fundația Prison Fellowship România în campania de Paște

Peste 25 de tone de bunuri materiale – mobilier, haine noi şi second hand, veselă, jucării, alimente, shoebox-uri – au fost distribuite de Prison Fellowship România în campania de Paște, de anul acesta, în comunități dezavantajate din judeţele Sălaj, Arad, Braşov, Alba și Cluj. Majoritatea bunurilor au fost distribuite în acele comunități în care, din cauza situaţiei socio-economice nefavorabile, există un risc crescut de infracţionalitate şi excluziune socială, Fundația Prison Fellowship România punând accent, în primul rând, pe prevenţie.

„Se zice că, dacă vrei să închizi o închisoare, trebuie să deschizi o şcoală, astfel că încurajăm educaţia în rândul copiilor dezavantajaţi social. Și anul acesta i-am răsplătit pe cei care merg la şcoală şi, mai mult, am decis să îi încurajăm pe cei care învaţă bine. La una din şcolile din Câmpia Turzii, la care facem  donaţii în mod periodic, toţi copiii au primit cadouri şi, în plus, i-am premiat pe cei mai buni, cu geci noi. Cel mai eficient mod de a face prevenţie, pe termen lung, este prin educaţie. Şi copiii de la Centrul nostru de zi sunt încurajaţi şi sprijiniţi permanent pentru a obţine rezultate bune la învăţătură” – a declarat, pentru Făclia, Amelia Vidrean, asistent manager al Fundației Prison Fellowship România.

Fundația a sprijint și anul acesta, cu articole medicale, centre de bătrâni şi spitale din Cluj, cu care colaborează. Cum, o mare parte din activitatea fundației constă în oferirea de sprijin spiritual şi material persoanelor private de libertate, au fost organizate, în apropierea Sărbătorilor de Paşte, întâlniri speciale în penitenciarele Arad, Satu-Mare și Cluj. Persoanele private de libertate care au participat la programele fundației au primit, și ele, pachete. De asemeni, la Secția Exterioară Cluj a Penitenciarulului Gherla, 12 copii au avut parte de o întâlnire cu mamele lor, înainte de Paște. La finalul întâlnirii, fiecare mamă şi copil au primit cadouri. Totodată, 14 femei private de libertate au participat la o ieșire în comunitate, organizată și coordonată de voluntarele fundației care merg săptămânal în penitenciar şi susţin programe moral-religioase cu deținutele.

În campania de Paște a Fundației Prison Fellowship, de anul acesta, au fost antrenați peste 200 de voluntari.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie