Peste 200 de service-uri auto, închise de RAR

Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare, măsura fiind luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăți din toată țara.

De asemeni, RAR a suspendat activitatea a 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Conform unui comunicat al RAR, remis presei, sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să aleagă cu grijă service-ul în care își duc mașina la reparat, deoarece „inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană, pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică, în măsură să ateste calitatea reparațiilor efectuate”.

La acțiunea de control desfășurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Peste 200 de service-uri auto, închise de RAR

  1. Tudor

    În unele state americane și unele provincii canadiene nu sînt inspecții tehnice deloc sau doar la vînzarea mașinii, nu au echivalentul RAR-ului. Cu toate acestea nu se întîmplă mai multe accidente din pricina defecțiunilor tehnice decît în alte părți ale lumii…poate chiar mai puține.
    Nu trebuie să-mi spună nimeni că frînele trebuie schimbate sau direcția reglată/reparată.
    Un stat este cu atît mai corupt cu cît are mai multe legi. (Tacitus)