Peste 20 de ţări la expoziţia chinologică de la Cluj-Napoca

Sâmbătă şi duminică, Expo Transilvania a găzduit una din cele mai mari expoziţii chinologice internaţionale ale începutului de an la care, conform datelor obţinute de la medicul veterinar Andrei Mako, din echipa de organizatori, au fost prezenţi membri ai asociaţiilor chinologice din peste 20 de ţări ale Europei.
Contrar aşteptărilor, întâlnirea patrupezilor a fost una liniştită, fără prea mulţi decibeli provocaţi de urlete şi lătrat, fără deranjul olfactiv de natură canină şi alte provocări ce ţin de igienă, demonstrând faptul că animalele de companie sunt bine întreţinute şi dresate de proprietari.
Expoziţia de la Cluj-Napoca, organizată de Asociaţia Chinologică din România, cu sprijinul Filialei Cluj, a marcat jubileul celor 90 de ani de la înfiinţarea acesteia, bucurându-se de prezenţa a 2400 de frumoase exemplare canine sosite din ţară, dar şi din Ungaria, Polonia, Ucraina, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Austria, Spania, Finlanda şi din alte multe ţări Europene.
În cele două zile, pavilionul expoziţional a găzduit câte două expoziţii; una naţională şi alta internaţională, numerosul public putând admira 400 de rase canine, de la exemplare mici, cât o… mănuşă, până la exemplare de gabarit impresionant, cum este şi patrupedul din imagine.
Pentru a evita nemulţumirile stăpânilor şi… mârâitul câinilor, organizatorii au adus pentru jurizare opt arbitri internaţionali pentru toate rasele, iar SC „Servicii Publice” SRL, importator şi distribuitor al întregii game de produse de uz veterinar şi accesorii pentru animale de companie, a mijlocit, prin organizarea într-un mare şi interesant stand expoziţional cu vânzare, achiziţionarea de hrană şi alte accesorii necesare creşterii şi întreţinerii animalelor de companie.
Prin generozitatea administratorului Servicii Publice, dr. Aurelian Ghişe, a fost sponsorizată premierea naţională şi internaţională a celor mai reprezentative exemplare canine cu 240 de saci cu hrană, la care s-au adăugat tot atâtea cupe, oferite special de organizatori pentru această ediţie jubiliară.
    Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie