Peste 20 de intervenţii ale pompierilor clujeni, ca urmare a fenomeneler meteo, de joi

Cinci echipaje de pompieri din trei subunităţi ale ISU Cluj au intervenit, în cursul nopţii de miercuri spre joi şi al dimineţii de joi, în peste 20 de situaţii de urgenţă, în mai multe zone din judeţul Cluj, pentru eliberarea drumurilor sau autoturismelor suprinse de copaci ori crengi căzute, ca urmare a fenomenelor meteo recente.

„Fenomenele meteorologice au fost semnalate printr-o avertizare de cod galben şi au fost înregistrate într-un timp relativ scurt, iar solicitările cetăţenilor au sosit prin intermediul apelurilor la centrul de apel unic de urgenţă 112, în vederea eliberării părţii carosabile sau autoturismelor. Cele mai multe solicitări au venit din municipiul Cluj-Napoca, unde mai multe străzi au fost blocate din cauza copacilor sau a firelor căzute pe partea carosabilă, dar şi din localităţile Gilău, Poieni, Lungeşti, Sălicea şi Gărbău” – informează ISU Cluj.

Echipajele ISU Cluj au desfăşurat şi acţiuni pentru sprijinirea echipelor de intervenţie ale furnizorilor de energie electrică, pentru gestionarea situaţiilor în care au fost semnalate fire căzute.

Într-unul dintre aceste cazuri, pompierii, cu ajutorul unei barci de salvare, au venit în sprijinul unei echipe de electricieni care trebuia să traverseze râul Arieş, în vederea refacerii reţelei de distribuţie a energiei electrice.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie