Peste 1400 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați, la Cluj, pe perioada referendumului

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi și Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și alte structuri MAI), se vor afla în misiuni, pe perioada referendumului, pentru  asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Potrivit celor anunțate de IPJ Cluj, 530 de polițiști vor asigura, zilnic, paza și protecția la 334 de secții de votare, dintre cele 656 ce se vor constitui pe raza județului Cluj, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI. De asemeni, peste 320 de polițiști se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine și liniște publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

„Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați din paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la cerere, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție la evenimentele semnalate, care își vor desfășura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 60 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști)” – precizează IPJ Cluj.

Conform sursei citate, până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 81 de polițiști și 12 jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj va avea în responsabilitate 322 secții de votare, dispuse în 206 locații, unde vor fi prezenți peste 214 jandarmi. De asemeni, „pentru un plus de siguranță”, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, „dacă situația o va impune”. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot, după încheierea procesului de votare.

Desfășurarea în bune condiții a referendumului va fi asigurată și de 305 pompieri, zilnic.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie