Peste 1.100 de amenzi aplicate de poliţiştii clujeni, într-o săptămână

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 21 – 27 august a.c., acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului. În acţiuni au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice, care au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităţilor urbane, dar şi în mediul rural.

Potrivit IPJ Cluj, poliţiştii din dispozitivele de siguranţă publică au intervenit la peste 660 evenimente semnalate de cetăţeni, din care 458 semnalate prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. În cadrul acţiunilor, 22 persoane au fost depistate în flagrant delict, iar faţă de 12 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni au fost luate măsuri preventive. Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 179 sancţiuni contravenţionale, 124 dintre acestea fiind pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În ce priveşte poliţiştii rutieri, aceştia au aplicat 981 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 443 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 7 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului şi 531 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemeni, au reţinut 112 permise de conducere şi au retras 34 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au  fost prezenţi şi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj şi care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii publice şi fluidizarea traficului rutier.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie