Persoană bănuită de comiterea infracţiunii de înşelăciune, depistată şi reţinută de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au reţinut, în urma unor percheziţii la sediile a trei societăţi comerciale, o femeie bănuită de fapte de înşelăciune privind intermedierea de muncă în străinătate.

“La data de 10 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat trei descinderi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, care au încheiat contracte de intermediere pentru muncă în străinătate pentru mai multe persoane. Prin punerea în executare a mandatului de percheziţie, la sediul celor trei societăţi au fost descoperite şi ridicate circa 4.000 de contracte de mediere şi de secretariat şi alte înscrisuri care servesc ca probe în dosar, precum şi calculatoare şi medii de stocare ce conţin date de interes” – informează IPJ Cluj.

Potrivit aceleiaşi surse, cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că, prin publicarea de anunţuri cu locuri de muncă disponibile în Germania şi Austria, “persoanelor vătămate le era prezentată ca adevărată împrejurarea mincinoasă că, dacă vor achita în contul celor trei firme sume cuprinse între 550 de lei şi 700 de lei, vor pleca la muncă în cel mai scurt timp”.

“Profitând de dorinţa persoanelor vătămate de a pleca cât mai curând la muncă, precum şi de faptul că majoritatea acestora nu citeau condiţiile contractelor de mediere şi de secretariat încheiate cu cele trei societăţi, administratorul de fapt al celor trei firme menţinea în eroare clienţii că vor pleca la muncă, până la expirarea perioadei precizate în contratele de mediere, după care firmele erau radiate pentru a li se pierde urma” – Informează Poliţia clujeană.

Valoarea prejudiciului stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 85.000 lei, reprezentând sumele plătite de persoanele care au apelat la serviciile oferite de societăţile comerciale.

În baza probatoriului administrat, procurorul a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de o femeie de 43 ani, din comuna Păuleşti, judeţul Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Poliţiştii invită persoanelor care au fost victime ale acestui gen de infracţiune şi nu au depus plângere, să se prezinte la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, din Cluj-Napoca, strada Traian nr. 27.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie