Pentru elevi, concursul Lider European

Elevii de liceu din clasele IX-XI sunt provocați de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în cadrul concursului Lider European, să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităților existente în comunitățile locale.

Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, la București. Concursul face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Potrivit organizatorilor, pentru a participa la concurs, elevii din clasele IX-XI trebuie să alcătuiască echipe formate din patru membri și un profesor coordonator. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la data de 20 octombrie, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 23:59.

Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu (asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, evenimente de integrare culturală etc.). Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul propriei comunități.

Detalii, în pagina www.europacasanoastra.ro

M. T.

Articole din aceeasi categorie