Pelerini gherleni la Medugorje

La sfârşitul săptămânii trecute, un numeros grup de creştini din municipiul Gherla s-a aflat în pelerinaj la Medugorje, în Bosnia Herţegovina.

Pelerinii au asistat la Liturghia oficiată  în frumoasa biserică din localitate, dar cu ocazia şederii lor în acest cunoscut loc de  pelerinaj din Europa au participat, alături de miile de oaspeţi veniţi din toate colţurile lumii, la rugăciunea Rozariului, adoraţie euharistică, venerarea Sfintei Cruci şi rugăciunile speciale. Totodată, membrii grupului gherlean au vizitat Colina Apariţiilor, Muntele Krizevac, Cenacolo şi castelul din împrejurimile localităţii Medugorje. Din judeţul Cluj au fost prezenţi şi pelerini din Cluj-Napoca, Dej şi Turda. Grupul din Gherla onorează acest mare pelerinaj în fiecare an, majoritatea creştinilor provenind de la Bisericile Armeano-Catolică şi Romano-Catolică.

Scopul acestei deplasări în Bosnia Herţegovina este păstrarea unităţii în credinţă, timp de o săptămână gherlenii participând la toate slujbele religioase oficiate în lăcaşurile de cult din zona respectivă, de unde se întorc acasă cu cărţi de rugăciuni, iconiţe şi cruciuliţe, dar şi cu amintiri duhovniceşti.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie